Waarom direct mail werkt

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

Waarom direct mail werkt

30 oktober 2017

De digitalisering van de wereld om ons heen, is een onontkoombaar feit. Dit treft ook de communicatie. Bedrijven en zelfs overheden kiezen meer en meer voor communicatie via email of app. Toch heeft het versturen van wel direct mail, post op papier, een aantal voordelen. We noemen er vijf.

  1. Niet iedereen is digitaal actief

Natuurlijk, voor jongeren is de digitale wereld vanzelfsprekend. Maar voor ouderen niet. Er zijn nog steeds mensen die niet digitaal willen of kunnen communiceren met bedrijven. Dat is een belangrijk punt om rekening mee te houden.

  1. Onbekende geadresseerden aanschrijven

Door het gebruik van big data kan online marketing zich steeds beter richten op bepaalde doelgroepen. Maar als het op een groot regionaal bereik van een doelgroep aankomt, is een huis-aan-huis boodschap effectiever.

  1. Post krijgt meer aandacht dan e-mail

Ga maar bij jezelf na: een e-mail lees je vaak vluchtig, tussen de bedrijven door. En door een overload aan online reclame worden bijvoorbeeld banners of pop-ups veel minder bewust opgemerkt dan een papieren reclamefolder.

  1. Geen kans op hacken en misbruik

Belangrijke reden waarom de overheid zo voorzichtig te werk gaat met de overstap op digitale communicatie met burgers, is de kans op het hacken hiervan. Om die reden heeft direct mail soms eenvoudigweg de voorkeur.

  1. Ingewikkelde zaken helder uitleggen

Lezen van een beeldscherm is niet prettig. Informatie op papier in je direct mail wordt vaker uitvoerig bestudeerd, en er kunnen eenvoudiger opmerkingen bij geplaatst worden.


Meer weten over direct mail?

Kies je voor direct mail? We helpen je graag op weg. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Direct je direct-mail samenstellen