Direct mail: zomer is positieve inhaker

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

Direct mail: zomer is positieve inhaker

18 april 2018

De zomer roept bij vrijwel iedereen positieve gevoelens op. Door je merk of bedrijf te koppelen aan de zomer, krijgen mensen een positief gevoel bij het merk/bedrijf. Het hoeft niet meteen een complete campagne te zijn, een direct mail met een tijdelijke zomeractie of een zomers cadeautje bij aankoop van uw dienst of product, kan ook al een waardevol contactmoment zijn.

Wie denkt dat de zomermaanden een slappe periode zijn, heeft het mis! Want zelfs op het hoogtepunt van het vakantieseizoen is het merendeel van je klanten (84% ) gewoon thuis en aan het werk. Wel wordt er in de zomermaanden een kwart minder geadverteerd. Een mooie gelegenheid dus om je kans te grijpen. Want jouw boodschap valt daardoor extra goed op! Onderzoek toont aan dat direct mail in de maanden juni, juli en augustus beter wordt gelezen dan in de rest van het jaar. (Bron: Mail monitor, Metrixlab, 2008 – onderzoek zomerdip, Stroom 2008). Niet achterover leunen dus deze zomer, maar vol inzetten op direct mail in de zomer.

Meer dan een zomeruitverkoop

Wees creatief bij je zomerse Direct Mail en val met méér op dan met een fantasieloze zomeruitverkoop. Het thema ‘zomer’ leent zich goed voor originele direct mails. Wees creatief en creëer een unieke mailing die de aandacht trekt. Een strandbal, een ‘magisch’ blokje dat ondergedompeld in water een handdoek wordt, speciale zonnebrandcrème of leuke plastic ijsblokjes. Stuk voor stuk ideeën die relatief weinig kosten, maar opvallen. Stuur je liever niets met de direct mail mee, open dan bijvoorbeeld een zomers website met een bijzonder prijzenfestival of zorg voor zoveel zon, plezier en stralende gezichten in je direct mail dat deze vanzelf gelezen wordt.

Samen jouw zomerse direct mail vormgeven?

We werken graag mee aan jouw direct mail voor de komende zomerperiode. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Direct je direct-mail samenstellen