Direct Mail in de herfst? Start met voorbereiden!

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

Direct Mail in de herfst? Start met voorbereiden!

19 juli 2018

Go away in May and remember to come back in September.Dit is een oude beurswijsheid. Deze geldt ook voor het versturen van direct mail. Wil je veel respons? Gebruik dan de zomer om een direct mail actie voor te bereiden en maak een knaller in de tweede week van september.

Direct mail is een prima middel om snel en gecontroleerd een grote groep ontvangers te benaderen met dezelfde boodschap. Het doel van direct mail is meestal het verkrijgen van response voor bijvoorbeeld een bestelling of een afspraak. Vaak bestaat direct mail uit een brief, gepersonaliseerde folder of een kaart.

Tijdsplanning direct mail

Voor je eigen duidelijkheid en die van de medewerkers en het reclamebureau is het belangrijk een goede planning op te stellen. Het eenvoudigst is om een datum vast te stellen waarop de hele direct mail rond dient te zijn. Werk vanaf die datum terug. Bereken het startpunt en schuif met de gehele planning totdat je de ideale planning hebt.

Houd in de tijdsplanning rekening met:

  • Feestdagen, vakanties, bouwvak en branche afhankelijke seizoenen.
  • Een ruime response tijd voor je ontvangers. Twee tot drie weken tussen de hoofdmailing en de eventuele herinnering of opvolging is niet te lang. Indirect laat je hiermee zien dat je goed georganiseerd bent.
  • Een ruime testtijd. Als er iets mis is, heb je nog genoeg tijd om dit te herstellen.


Direct mail met actueel adressenbestand

Een actueel bestand met adresgegevens is een noodzaak voor iedere direct mail. Ieder fout adres is dubbel verliezen. De mailing gaat verloren of krijg je terug en de kans op een nieuwe klant of een verkoop is verkeken.

Direct mail versturen?

Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Direct je direct-mail samenstellen
× Waarmee kan ik je helpen?