Direct Mail: 7 cijfers onderstrepen effectiviteit

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

Direct Mail: 7 cijfers onderstrepen effectiviteit

25 juli 2018

Wie Direct Mail inzet bij zijn marketingactiviteiten is natuurlijk ook benieuwd naar de effectiviteit ervan. ? PostNL meet sinds 2007 de effectiviteit van honderden direct mailingen. In de onderstaande tabel staan de resultaten, die bewijzen dat Direct Mail weldegelijk een effectieve manier van reclame maken is.


DM Benchmarks Mail Monitor

Gemiddeld% Hoogste%
Opportunity to see (op tijd) 98% 100%
Reclamebereik 55% 95%
Kennistoename 30% 74%
Interesse toename 21% 67%
Sympathietoename 21% 56%
Respons 10% 58%
Responsintentie 10% 76%


Direct Mail en Opportunity to see

De opportunity to See is bij Direct Mailingen bijzonder hoog. Dit percentage geeft aan welk gedeelte van de doelgroep daadwerkelijk jouw reclame-uiting onder ogen krijgt. Dit cijfer is hoog. Logisch, als de post bezorgd is, neemt vrijwel iedereen de moeite de post en dus jouw Direct Mail van de deurmat te halen. De Opportunity to seeis hiermee gelijk aan de bezorgkwaliteit van post en laat andere media ver achter zich.


Direct Mail Reclamebereik

Door een opvallende en creatieve Direct Mail zal het reclamebereik zeer hoog zijn. Het reclamebereik is het cijfer dat aangeeft hoeveel procent van je doelgroep de Direct Mail uiting echt heeft gezien of bekeken.


Hoge respons gerichte mailing

Door de gerichte benadering bij Direct Mail kun je de juiste boodschap, op het juiste moment op de juiste persoon richten. Dit leidt tot een hoge respons en goede effecten. Direct Mail blijkt ook bij uitstek geschikt te zijn voor het opbouwen en versterken van je klantrelatie. De sympathietoename cijfer is een goede indicator hiervoor. Wil je je richten op een specifieke doelgroep en beschik je over goede adresbestanden? Direct Mail is zeker de moeite waard, door de hoge OTS, een hoog reclamebereik en goede respons!

 

Meer weten over Direct Mail?

Wij kunnen je alles over Direct Mail vertellen! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Direct je direct-mail samenstellen
× Waarmee kan ik je helpen?